/ iStock/Getty Images
За следващата година ще има допълнителен финансов ресурс за спешните отделения, за отделенията за психичноболни пациенти, за отделенията за специфични и неспецифични белодробни болести, за отделенията за лечение на коронавирусна инфекция. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Ангелов присъства на откриването на учебната година в Медицински университет - София. По думите му ще бъде разпределен и допълнителен фиансов ресурс, насочен специално към общинските болници.

Продължават разговорите с министъра на финансите и търсим устойчивост на всички онези увеличения на трудовите възнаграждения на служителите, които бяха на първа линия и тя ще бъде осигурена, допълни той. По думите му работещте на първа линия ще получават бонуси докато има извънредна епидемична обстановка.

Министър Ангелов увери, че ежедневно се проследяват данните от Единния информационен портал за разпространението на COVID-19 и засега не се налага промяна в противоепидемичните мерки, които действат на територията на България. Здравната ситема е обезпечена с достатъчно легла и медици, добави още той.

За последните дни заетостта на болничните легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция е увеличена от 10 на сто на 11 на сто, а в интензивните отделения - от 4 на 4.8 на сто, посочи министър Ангелов.
БТА