/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 20 март, сряда
През нощта над Западна България ще е предимно ясно, а над останалите райони облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места, главно в източните райони видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса.

Пролетта започва да проявява типичния си характер

ThinkStock/Getty Images

В сряда облачността ще се увеличава и вплътнява и на места в югоизточната половина от страната ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температури слабо ще се понижат. Максималните стойности ще са между 15 и 20 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

ThinkStock/Getty Images

В планините ще е предимно облачно. На много места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800 м - от слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

Без студ и жега: 10 уникални места, където е вечна пролет (СНИМКИ)

По Черноморието облачността ще е значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 23.58 ч.

ThinkStock/Getty Images

В четвъртък над Западна и Централна България облачността ще бъде предимно значителна. На места там ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса, сутрешните - между 3 и 8 градуса.

В петък валежи са малко вероятни. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще се понижат минималните температури, а дневните ще започнат да се повишават.

Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg