Иван Димов Иванов напуска ПГ на "БСП за България". Това обяви от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която прочете заявление от негово име.

Иван Д. Иванов е народен представител от Варна. В началото на декември месец той беше изключен от червената партия. Причината за това беше - съучастие в побой над Валентин Вълчев – председател на Общинския съвет на БСП в Долни Чифлик.

Тогава, в интервю за NOVA Иванов заяви, че не е участвал в сбиване и заяви, че изключването му от БСП е в разрез с устава на партията.

Иванов ще остане като независим депутат до края на мандата на 44-тото Народно събрание. 

Напусналият групата на БСП Велинов: Ръководството не признава чуждо мнение

Той ще бъде част от листата на ВМРО във Варна за предстоящия вот за нов парламент на 4-ти април.

В началото на заседанието депутатите ратифицираха Рамковото споразумение за командироването на служители между Министерството на финансите на Република България и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Точката беше включена днес в дневния ред, заедно с още една допълнителна точка - второто четене на промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Още един социалист напусна парламентарната група на БСП


Депутатите ще разгледат на второ четене изменения в Закона за българското гражданство и в Закона за чужденците в Република България, както и на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

В дневния ред е и изслушване на вицепремиера Томислав Дончев относно готовността на България да представи пред ЕК финалния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост и етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми.

Парламентарният контрол ще започне след разглеждане на посочените точки за днес. На въпроси от депутатите ще отговарят министрите Емил Димитров и Десислава Танева.