Полицията арестува двама за кражбата на касичката на Пепи
Полицията арестува двама за кражбата на касичката на Пепи / снимка: Личен архив
Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов
55953
Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов
  • Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов

Двама криминално проявени е задържала пернишката полиция за кражбата на касичката с дарения на 7-годишния Пепи, поставена в хипермаркет в центъра на града, съобщи за Дарик говорителят на полицията там Венцислав Алексов. Тя беше задигната в началото на август.

„В хода на разследването е установено, че престъплението е дело на 24-годишен мъж по прякор Генчо Лавката от Трън, и 33-годишен сръбски гражданин, пребиваващ в Перник. Българинът е познат на органите на реда с употребата на наркотични вещества, кражби и грабежи. Той е автор на над 20 престъпления, има пет осъдителни присъди. Изтърпял е ефективна присъда от две години и половина за кражба. Съучастникът му също е познат на полицията с употребата на наркотици, кражби, както и с наказания по Закона за домашно насилие”, каза Алексов.

Двамата са задържани за 24 часа с полицейска заповед. В момента полицията ги проверява за извършването и на други престъпления в района. Работата по досъдебното производство продължава.

Петър Димитров не може да ходи и има още седем сериозни диагнози. Парите се събираха за апарат за електростимулации в домашни условия и ортопедична количка. В деня, в който Дарик излъчи репортаж за малкия Пепи дарител, пожелал анонимност донесе в радиото 600 лева - толкова пари се смяташе, че са задигнати от касичката. Сума, с която родителите на момчето ще купят въпросния апарат.

Извършителите на кражбата твърдели пред органите на реда, че в касичката имало 250 лева.

БАНКА ДСК клон Перник
IBAN BG96STSA93000011257928
СОФИЯ РУМЕНОВА ДИМИТРОВА