Подписват договор за изграждане на Национален електронен здравен портал
Подписват договор за изграждане на Национален електронен здравен портал / netinfo

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски ще подпишат в понеделник в МДААР договор с консорциум "Информационни технологии в здравеопазването" за изграждане на Национален електронен здравен портал и електронен здравен запис. Това съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа.

През ноември тази година консорциум "Информационни технологии в здравеопазването" е спечелил обявената от МДААР и Министерството на здравеопазването открита процедура за избор на изпълнител за изграждането на Национален електронен здравен портал и внедряване на личен електронен здравен запис за 40 хиляди служители от държавната администрация. Консорциумът е предложил цена за изпълнение на заданието от 1 200 000 лева без ДДС, се посочва в съобщението.

Изграждането на интегрирани централни електронни здравни портали в държавите членки на Европейския съюз е част от e-Health инициативите на общността. В този контекст стартира и изграждането на български Национален електронен здравен портал, който да дава възможност за централизиран достъп до здравните

услуги чрез интеграционната система на електронното правителство, уточняват от ведомството.

След това министър Василев ще подпише и рамково споразумение за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи в администрацията с "Компютел" ООД. Фирмата спечели обявената от МДААР обществена поръчка като предложи цена за изпълнение на заданието от 212 635 лв. без ДДС.