Починаха три от четиризначетата в Добрич
Починаха три от четиризначетата в Добрич / netinfo
Починаха три от четиризначетата родени в Добрич във вторник. Едното от бебетата е починало вечерта на 28 февруари, а другите две в късния следобед на 1 март, съобщиха от отделението за новородени в Добричката болница.

Оцеляло е само най-лекото родено дете, което тежи 650 грама. По мнение на работещите в отделението то е било най-жизнеспособно, но съществува риск за живота му.

Причината за смъртта на трите бебета е патологичната бременност на майката – 30-годишната Цветелина Атанасова. Децата са родени незрели и силно увредени – с мозъчни кръвоизливи и оформени хидроцефалии, заяви началникът на отделението д-р Снежана Александрова.

Четиризначетата бяха родени в началото на седмия месец от бременността. В такива случай бебетата не се записват като живородени, тъй като са дошли на бял свят с критично тегло и извън термина.

Управителката на добричката болница д-р Жанина Калинкова бе категорична, че отделението по неонатология е добре оборудвано и недостигът на апаратура при раждането на четиризнаците е нещо инцидентно заради рядкосрещаното събитие.