Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин, съобщи БНР.

"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме, и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“, каза той и допълни:

“Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“.

Удължиха извънредната епидемична обстановка до края на ноември

Миналата сряда Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка до 30 ноември 2020 г.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система. Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и COVID-19, беше отбелязано на заседанието миналата седмица.