Пловдивчани наддават на търг, за да паркират пред блока
Пловдивчани наддават на търг, за да паркират пред блока / netinfo

Пловдивчани ще наддават на търг за паркоместата пред блоковете си - това е една от готвените промени в общинските наредби, които месният парламента ще гласува на сесията днес.

Търговете ще се организират в случаите, когато местата не стигат за всички желаещи в кооперацията, пише "Труд".

До 2019-та премахват гаражите в Пловдив, паркоместата до блоковете на търг

Градската управа под тепетата планира също поетапно в следващите месеци да демонтира всичките над 6000 стари ръждясали метални гаражни клетки и да оформи нови 11 000 паркоместа. Желаещите да си запазят подобно паркомясто ще плащат по 15 лв. месечно, вместо досегашните 29 лв. за метална гаражна клетка, но ако броят на желаещите е по-голям от капацитета на паркинга, общината ще провежда търг.

Твърде е вероятно наддаването да достигне безумни и космически три- или дори четирицифрени суми, ако повече хора в блока са си „заплюли" едно и също паркомясто пред самия вход. Особено след като от общината уточниха, че заплащането ще е еднократно, а после месечната такса ще е по 15 лв. като за всички останали.

„Това, което се променя сега, е, че неугледните гаражни клетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат оформени зони", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.