Пламен Орешарски заминава за Китай
Пламен Орешарски заминава за Китай / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Китайската народна република от 8 до 12 септември, съобщи правителствената пресслужба.

Българският премиер ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Н.пр. г-н Ли Къцян. Орешарски ще участва и в най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум, се посочва още в съобщението.

Той ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват на "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос". "Орешарски ще сподели своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията "Ново начало за Европа" заедно с премиерите на Белгия Елио Ди Рупо, на Финландия Юрки Катайнен и на Малта Джоузеф Мускат", добавят от пресслужбата.

Форумът в Далиен ще събере повече от 1600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които и представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи. Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на "новите шампиони".

В работното посещение в Китай ще участват още вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков.