Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански
Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански / снимка: БГНЕС

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е употребил алкохол.

Пътният инцидент стана към 6.20 ч. тази сутрин на 5 км след Сандански в посока Кулата. При разклона за с. Демяница, където е създадена временна организация на движението, водачът на товарния автомобил от град Пазарджик вижда късно отбивката надясно и се преобръща в канавката. Старото трасе на път Е-79 в посока Техномаркет е засипан с пръст. Заобикалянето е сигнализирано с пътни знаци.

Временната организация е създадена заради строителството на ЛОТ-4 на магистрала „Струма”.

Пробата с полевия тест показала 1.07 промила алкохол в издишвания от водача Й.И., въздух, който не е пострадал. Разпилялото се жито се събира, трафикът не е затруднен, тъй като автомобила се е обърнал вдясно извън пътя.

Втора катастрофа стана почти по същото време на път Е-79 край Сандански. На 1 км след преобърналия се ТИР с жито, при пътен възел Петрич-Мелник челно се блъскат отново ТИР и пикап Форд. За щастие и тук няма пострадали. Пътният инцидент е станал на знак Стоп.

Източник: БГНЕС