/ БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ подкрепя позицията на българското правителство за Венецуела и застава зад нея, заяви народният представител от управляващите Тома Биков.
 
 

Пресконференция на ГЕРБ - 5. 02. 2019 г.

Публикувахте от Политическа Партия ГЕРБ в Вторник, 5 февруари 2019 г.

България подкрепя EС и признава Хуан Гуайдо
 
България изрази подкрепа за партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават председателя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава с оглед скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата.

Нинова: Не е работа на БСП да определя кой е президентът на трета държава
 
„Българският президент допусна политически гаф, дали от некомпетентност, дали от някакви ангажименти, които е поемал“, коментира още Тома Биков по отношение на призива на държавния глава Румен Радев страната ни да се въздържи от подкрепа на европейската позиция за Венецуела. „Държим г-н Радев да обясни какъв е българският национален интерес в неговата позиция“, настоя още депутатът.

19 страни от ЕС признаха Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела
 
Според него България трябва да се солидаризира със своите партньори, които също се солидаризират с нашата позиция по важни за страната ни теми. „За нас е важен българският интерес, а той е защитен в позицията на правителството“, допълни още Тома Биков.
 
БГНЕС