Патриарх Неофит със специално послание към децата и техните родители за 1 юни

Патриарх Неофит
Патриарх Неофит / БГНЕС
„В този празничен за вас ден, когато се отбелязва Международния ден на детето, отправяме своя патриаршески и архипастирски благослов, като се молим още по-усърдно на Всеподателя Бога за всички вас“. Това се посочва в обръщение на Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски по повод международния Ден на детето, изпратено в БТА от Светия Синод.
 
В дни като днешния трябва да насочваме поглед и внимание към онази истина, казана ни от Спасителя, че трябва да бъдем като деца, за да влезем в Царството Небесно.
 
„Придобивайте мъдрост и разум и не забравяйте вярата си в Бога. Не стъпвайте в пътеките на нечестивите и не ходете по пътя на лошите, казва патриархът. Отхвърлете от себе си лъжата, лукавството отдалечете от ума си. Очите ви да гледат в правилната посока, към Небесния Йерусалим. Не се отклонявайте нито наляво, нито надясно, а вървете по царския път, по пътя на вярата и богоносните отци. Слушайте вашите родители и наставници, изпълнявайте съвестно наредбите и заръките, които те ви дават“, отбелязва патриарх Неофит.
 
Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога, давайте им да вкусват от храната, която не само ще направи телата им здрави, но и ще им дарува вечен живот. Тази храна е вярата, надеждата и любовта. Оставете децата да се молят на Бога и не им пречете, бъдете им опора и подкрепа. На вас е дадено много и много ще се иска“, допълва той.
 
Честит празник, мили деца! Божията благодатна помощ да бъде винаги с вас“, се посочва в обръщението си патриарх Неофит.