Парламентът се събира извънредно за промените в закона за референдумите
Парламентът се събира извънредно за промените в закона за референдумите / снимка: БГНЕС, архив

На извънредно заседание във вторник - 21 юли, Народното събрание ще продължи второто четене на промените в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и в местното самоуправление. Заседанието ще е от 11.00 до 17.00 ч.

Дневният ред предвижда още обсъждане на Проект за решение за откриване на Филиал-Шумен, в структурата на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Иванов Стоянов”-Варна.

Депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност и в Закона за висшето образование. На второ четене ще бъдат гласувани промени в Закона за митниците.

В дневния ред са и Проект за решение за изменение на Решение на Народното събрание от 29 април 2015 г. за възлагане на Сметната палата да извърши одит на изпълнението: Ефективност и ефикасност на банковия надзор, осъществяван от БНБ за периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2014 г., както и Проект за решение за приемане на Решение на Съвета от 26 май 2014 г. за системата на собствените ресурси на Европейския съюз.