/ БГНЕС, архив
Няма никаква новина около отношенията в малката коалиция, заяви лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

Валери Симеонов
БГНЕС

Той подчерта, че въпреки възникналото напрежение след изборите, нищо в отношенията между трите формации вътре в коалицията не се е променило. „Говоря си с всички. За мен тази обстановка на обвинения, упреци и противопоставяне не ми е приятна. Бих препоръчал на колегите да намерят нормален начин за своите взаимоотношения“, коментира Симеонов.

Напрежение в парламента: Размяна на обвинения за манипулиране на вота и купуване на гласове

Ние не сме се събрали, за да се обичаме“, допълни още той и подчерта, че коалицията може да продължи да работи въпреки противоречията. „Събрали сме се да вършим някаква работа. В случая тя е да се изпълнява програмата, под която сме се подписали. Личните отношения не би трябвало да имат значение. Освен партия, всеки представлява избиратели и то десетки или стотици хиляди, пред които е отговорен“, коментира още лидерът на НФСБ.

Симеонов обясни, че на този етап и при тези отношения не се очертава скоро да се проведе коалиционен съвет и призова лидерите на останалите две партии да поставят личните си отношения на заден план.

Междувременно вицепремиерът и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви пред NOVA, че шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям. По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях.

Красимир Каракачанов
БГНЕС

Сериозни обвинения в манипулиране на евровота и купуване на гласове си размениха политическите формации на 5 юни в кулоарите на парламента. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров определи резултатът на ВМРО като корпоративна сделка, а от ВМРО отговориха, че подобни твърдения може да отправи само човек, който завижда или не е в час с политиката.

"Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Волен Сидеров
БГНЕС, архив

Без любов в коалицията можело, но да е и без скандали поиска Каракачанов.

„Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи”, заяви той и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”.

NOVA, БГНЕС