/ БГНЕС
От ГЕРБ обвиниха БСП в манипулативни и лъжливи послания. Повод за пресконференцията на управляващата партия стана брифинг на социалистите, в който те атакуваха ефективността на проекти, изграждани по времето на ГЕРБ.
 
Явно нервите на БСП не издържат вече, докато въпреки летния сезон правителството продължава активно да работи по големите инфраструктурни проекти в страната, заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ.
 
БСП атакува ефективността на завода за боклука и на ремонтите в София

Процедурата за интермодалния терминал край Пловдив е абсолютно открита и честна, минала е през нотификация на ЕК за наличие или неналичие на държавна помощ, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. По думите му две правителства на БСП - на Станишев, и на Орешарски, са потвърдили, че този проект ще се реализира чрез концесия. Московски предложи на Георги Свиленски от БСП да оглави държавно дружество, което да постигне по-добри финансови параметри от концесионния договор. И ако той успее, Московски пое ангажимент да си подаде оставката.
 
ГЕРБ: Изплащането на "Цанков камък" ще продължи стотици години

При управление на БСП са били сключени 14 концесионни договора за транспортна инфраструктура и три приватизации на най-големите държавни транспортни компании. В мандат на БСП е имало и три концесии с по един кандидат, посочи Московски. И в най-смелите си мечти не съм си представял, че БСП ще реализират в техен мандат толкова дясна политика, коментира още той.
 
Пускат движението по северното платно на "Цариградско шосе" в неделя

Зам.-председателят на СОС Николай Стойнев заяви, че последният ремонт на "Орлов мост" е бил преди 11 години, когато фирмата изпълнител е била глобена с 300 000 лв., заради некачествена дейност. Горе долу толкова струва и сегашният ремонт на кръстовището, уточни той. Стойнев каза, че през 2009 г. от БСП са берели макове на полето при "Садината", а тогавашното правителство е правило всичко възможно да спира изграждането на завод.

Сега там функционира един от най-модерните заводи за преработка на отпадъци в Европа, подчерта той.
 

БГНЕС


Казусът "Стрелбище" продължава, инвеститор загради улица и разруши асфалта

По отношение на протестите на жители на кв. "Стрелбище" срещу строеж в зелено пространство между булевардите "България" и "Петко Ю.Тодоров" Силвия Христова заяви, че общинските съветници от ГЕРБ са твърдо за запазването на това място като зелена площ. Към момента няма влязъл в сила подробен устройствен план, който да разрешава строителство на това място, уточни тя.
БТА