/ iStock/Getty Images
Осми ден безрезултатно продължава издирването на Стоян Зайков
101604
Осми ден безрезултатно продължава издирването на Стоян Зайков
  • Осми ден безрезултатно продължава издирването на Стоян Зайков
8-и ден безрезултатно продължава издирването на Стоян Зайков, заподозрян в убийството на бившата си приятелка в Костенец. Въпреки, че от МВР обявиха, че започват безпрецедентна полицейска операция по издирването и заявиха, че очакват развръзка до края на деня, от Зайков и към момента няма и следа. Все още не е потвърдено и дали той е отговорен за убийството и на своя съсед и братовчед Валентин Петров, открит застрелян с ловна пушка в къщата си преди два дни.
 
В петък вътрешният министър Младен Маринов заяви, че няколко души от града са поставени под охрана и изведени от домовете си, тъй като можело да са потенциални следващи мишени на Зайков.

МВР, пресцентър

 
От МВР признаха и че след първото убийство не са проверявали лично къщата на Валентин Петров, тъй като той ги уверил, че няма никой вътре.

Полицията пази „потенциални жертви“ на издирвания Стоян Зайков
 
38-годишната Милена Шишкова бе открита пребита и застреляна на метри от дома си в Костенец миналия петък. Същият ден за издирване бе обявен бившият й приятел – 43-годишният  Стоян Зайков. Акцията по издирването му продължава вече 8-и ден без резултат. Няколко души в Костенец са изведени от домовете си и поставени под охрана, тъй като са роднини на убитата му бивша приятелка, или са имали конфликт с него. Това заяви в парламента днес вътрешният министър Младен Маринов:
 
„Лица, които евентуално биха попаднали в графата застрашени, към определени лица вече са предприети съответните мерки за защита. Някои от тях дори са делокализирани. Така че да гарантираме тяхната сигурност.“

Повече от седмица Костенец е под блокада, няма следа от Стоян Зайков
 
И днес Костенец и околните села останаха под полицейска блокада заради издирвателната акция, определена от МВР като безпрецедентна. Въпреки че сутринта главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че до края на деня се очаква развръзка по случая, Зайков и към момента е в неизвестност. Продължава и страхът сред гражданите на Костенец, заяви за Дарик кметът на града – Радостин Радев:
 
„Нормално е след тези две убийства да има страх. Надявам се по най-бързия начин да приключи операцията и да се върнем към нормалния начин на живот, за да няма страх у хората. Общо взето продължават и дейностите, които си вървят в общината. Така има известно напрежение.“

Заподозреният за двете убийства в Костенец набелязал нови жертви?
 
Все още не е потвърдено, че Стоян Зайков е отговорен за убийството на своя съсед и братовчед – Валентин Петров. Той бе открит застрелян с ловна пушка в къщата си в сряда. От МВР пък признаха, че преди това не са проверявали лично дали Зайков не се крие в къщата му:
 
„Това ми докладваха и на мен. Че са разговаряли и с втората жертва. Той е казал, че в дома няма никого и че ще провери сам. И в деня са проверявани само селскостопански постройки, там където имаме свободен достъп.“

Хората помагат на полицията в търсене на убиеца от Костенец
 
От МВР допълниха, че няма информация Зайков да е напуснал страната и призоваха гражданите да не злоупотребяват с фалшиви сигнали по случая.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.