Оранжерия за канабис откриха в Панчарево
Оранжерия за канабис откриха в Панчарево / netinfo

Оранжерия за производство на висококачествен канабис в големи количества бе разкрита от служители на Столична дирекция “Полиция” при полицейска операция вчера в квартал „Панчарево”, съобщиха от МВР. Задържани са трима души двама мъже и една жена.

При претърсване на дома собственост на задържаните и прилежащите помещения в двора са открити четири помещения с обща площ около 30 квадратни метра, плътно засадени със зелена тревна маса. По вид и белези според експертното становище на специалисти отглежданите растения се определят като канабис.

Дрогата в домашната плантация била отглеждана по строго определена технология. Специално пригодените за това отделни оранжерии били оборудвани със специална пръст и саксии, кварцови лампи овлажнители, часовникови механизми. За поддържане на необходимите температура и влажност били осигурени климатици, алуминиево фолио по стените и съдове с различни субстанции за поливане.

В къщата криминалистите открили още: два пистолета – единия законно притежаван, другия – без установена марка и модел, както и патрони за тях. Намерени са и 52 карти с магнитни ленти от типа “бели пластики”, с които се източват суми от банкомати, както и лаптоп, който също ще бъде подложен на експертиза.

Двама братя – собственици на къщата, както и 44-годишната съпруга на единият от тях, са задържани на място. По случая е образувано дознание.