Оглеждат терена на взрива в Иганово

Оглеждат терена на взрива в Иганово
Оглеждат терена на взрива в Иганово / снимка: БГНЕС, архив

Продължават специализираните огледи на мястото на взривения склад за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край село Иганово. Действията са започнали преди обяд, съобщиха от окръжната прокуратура.

Взривове в склад за боеприпаси в Иганово

Заедно с разследващите на мястото има и технически специалисти. Причините за взрива край Иганово се изясняват. Вече са разпитани над 55 свидетели.

Специализиран екип от военнослужещи продължава и днес действията по разузнаване и обезопасяване на района на инцидента. Ръководител на екипа е капитан Антон Делчев, уточняват от Министерството на отбраната. Военните оказват съдействие и осигуряват на безопасността на екипите на следствието и прокуратурата.

Хората в цеха в Иганово са спокойни. Те не се притесняват от разследването на взрива, а от това кога ще бъде отворена площадката, съобщи за Дарик председателят на КТ „Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов.

„Нашите хора са специалисти, разбират, че ако не я пуснат, няма да има експедиции и това ще доведе пак до спиране на работа и до липса на заплати", коментира синдикалистът.

По думите му, работниците са прехвърлени на площадка Сопот. „Тиражират се различни версии за причината за взрива, но не мога да ги коментирам", допълни Атанасов.