Очакват се провокации на протеста на опозицията
Очакват се провокации на протеста на опозицията / netinfo

Предприемат се повишени мерки за сигурност за осигуряване на нормалната работа на депутатите при обсъждането на вота на недоверие към кабинета. 1500 полицаи ще се грижат за сигурността по време на протеста на опозицията в столицата. Това каза в „Кой говори” по Дарик заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков.

За нас това е рутинно мероприятие, няма нищо извънредно, нищо изключително, каза Пенков. Толкова служители на реда са били ангажирани и по време на учителските протести. Заместник-министърът на вътрешните работи обаче съобщи в ефира на Дарик, че е получена информация за предстоящи провокативни действия от страна на организаторите на протеста:

„Има информация, че от страна на организаторите са правени опити в провеждането на митинга да бъдат ангажирани по-твърдите ядра от агитките на столични клубове. Бяха правени опити да се влезе в контакт с ръководствата на таксиметровите компании”.

Камен Пенков изказа благодарност както на агитките, така и на таксиметровите шофьори, че не са се поддали на опитите да бъдат използвани за политически интереси.

Колегите са готови да реагират. Ще бъдем безкомпромисни в рамките на закона, увери заместник-министърът на вътрешните работи. Няма повод за притеснения, готови сме да реагираме във всякаква ситуация, увери Пенков.