/ ThinkStock/Getty Images
Днес, главно в югозападните и планинските райони, ще е предимно слънчево. Над равнините и котловините ще има ниска облачност, която ще се задържи почти през целия ден. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните – между 5° и 10°, в местата с по-трайна мъгла или повече облачност ще остават от 2° до 5°. Атмосферното налягане e по-високо от средното за декември и ще е без съществена промяна. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 5°.

В четвъртък за кратко вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - до умерен. Облачността ще е разкъсана, временно ще се увеличи, почти без валежи. Сутринта в отделни, главно котловинни райони, ще бъде мъгливо. През следващите два дни в по-голямата част от страната отново ще бъде почти тихо. В много райони в равнините, низините и котловините след полунощ и до сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност, които на места ще се задържат и по-дълго. Около и след обяд, както и в планините и планинските райони, ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще са около 0°, а максималните ще са в по-широки граници - в местата с по-трайна мъгла или повече облачност ще остават от 2° до 5°, в останалите райони ще достигат 8°-10°.