/ iStock/Getty Images
Днес преди обяд отново на много места ще е облачно и мъгливо, в отделни райони с ръмежи. След обяд на места видимостта ще се подобрява, в източните райони ще превали слаб дъжд. В Дунавската равнина и източните райони ще се появи слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - предимно между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното. 

Над Черноморието ще бъде облачно. Главно в сутрешните часове ще е мъгливо със слаб северен вятър. След обяд вятърът ще е умерен и видимостта ще се подобрява. На отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, привечер ще се усили до 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна - ще остане почти тихо, предимно облачно и мъгливо. Вероятност за съвсем слаби превалявания има на места в източните райони. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 3° и 8°.

През нощта срещу сряда ще се появи слаб западен вятър, а в сряда ще стане от запад-северозапад и в по-голямата част от страната ще се усили до умерен. Видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса, в отделни райони временно и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Североизточна България е възможно слабо и за кратко да превали. Дневните температури ще се повишат.