/ Thinkstock/Getty Images
В 465 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). Най-много училища не учат в област Бургас - 137, в област Стара Загора - 120 училища, и в област Шумен - 65.
 
В област Ямбол от днес до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 в област Варна не учат по предписание на В област Ямбол от днес до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 в област Варна не учат по предписание на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ). В 18 училища в община Силистра също не се провеждат занятия.
 
В едно училище в област Кърджали - „Никола Й. Вапцаров“ в с. Бенковски, и в едно в област Пловдив -  „Христо Ботев“ в с. Поповица, също няма занятия.
 
В София-град няма да учат само в 95-то училище „Проф. Иван Шишманов“ заради авария в отоплителната система. В детска градина "Детелина" в с. Черно поле, област Видин, продължават да не се провеждат занятия.