Общо 24 пожара за денонощие горяха в Силистренско и Ямболско
Общо 24 пожара за денонощие горяха в Силистренско и Ямболско / netinfo
Нови 12 пожара са горели в Крайдунавска Добруджа през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на полицията в Силистра. Всичките са причинени от небрежно боравене с открит огън. След намеса на пожарникарите са спасени лозя и царевичен блок край град Алфатар, слънчогледови ниви край селата Черник и Кайнарджа, кайсиева градина край Колобър, широколистна гора в землището на село Руйно и 200 дка царевица близо до Тутракан.

Продължителното засушаване и високите температури, които в последните дни достигнаха до 38 градуса, допринасят за бързо разрастване на откритите огньове, запалени на необезопасени места, припомнят огнеборците. Те призовават гражданите да не подценяват противопожарните изисквания.

12 пожара през изминалото денонощие гасиха и служителите от дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” в Ямбол. Девет от огнищата са на сухи треви. 24 часа продължи гасенето на сухи треви и храсти в землището на с. Горска поляна, община Болярово. Два пожара пламнаха край с. Тенево като вторият беше в 1.00 часа тази нощ, но вече е локализиран.

Лек автомобил “Опел Корса” и товарен “Мерцедес” са със значителни материални щети вследствие на пожари, предизвикани от собствениците при извършване на ремонтни работи.