/ iStock/Getty Images
През нощта ще бъде облачно, на места - с превалявания от дъжд. Минимални температури: между 12 и 17 градуса.

Каква есен ни очаква?

Утре облачността ще бъде значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. През деня ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, главно - над Южна България. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от изток-североизток. Максимални температури: между 19 и 24 градуса.

iStock/Getty Images

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - по-ниско от средното за месеца.

iStock/Getty Images

Ето какво ще виждаме навсякъде тази есен (ВИДЕО)

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, преди обяд - предимно значителна, когато на места, главно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 21-22 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

В планините ще бъде облачно, със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб югозападен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - умерен, западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

iStock/Getty Images

В четвъртък ще духа слаб, в Източна България - до умерен, югозападен вятър и дневните температури ще се повишат още малко. Ще бъде предимно облачно, главно в следобедните часове на много места от запад на изток ще превали. По-късно през деня в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух.

Температури над обичайните през октомври, очаква ни топла зима

В петък все още на отделни места в източните райони ще превалява слаб дъжд, но от запад облачността ще се разкъсва, до вечерта чувствително ще намалее. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - и временно силен, северозападен вятър.
БТА, НИМХ