/ iStock/Getty Images
Облачността ще е значителна и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-23 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В сряда със слаб до умерен изток-североизточен вятър захлаждането ще продължи - максималните температури ще са между 16 и 21 градуса; ще започнат бавно да се понижават и минималните. Ще има значителна облачност и валежи, главно на места в западната половина от страната, в югозападните райони и в района на Западна Стара планина - все още по-съществени като количество. Ще преръми и на места по Черноморското крайбрежие.

В четвъртък превалявания, предимно слаби, ще има на отделни места главно в Южна България и по Черноморието. Температурите ще са по-ниски от климатичните норми, преобладаващите максимални ще бъдат между 15 и 20 градуса, минималните - между 8 и 13 градуса.
 
НИМХ