/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето във вторник, 8 май
През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. До полунощ валежите ще спрат и облачността ще намалее до предимно ясно време.
 
Във вторник след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна България и в североизточните райони ще превали и прегърми. По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Родопската област и в Западна Стара планина. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт.

Температури до 34 градуса през май

Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните стойности ще са предимно между 22 и 27 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
 
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина, ще има краткотрайни, след обяд - временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.
 

Thinkstock/Getty Images

 
Климатолог с прогноза за времето през май (ВИДЕО)

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са около 20-23 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-20 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg