Няма опасност от обгазяване след пожара във „Враждебна”
Няма опасност от обгазяване след пожара във „Враждебна” / снимкa: Sofia Photo Agency
Специализиран екип на Министерството на извънредните ситуации прави замервания на въздуха в района на пожара край столичния квартал „Враждебна”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Няма опасност от обзагазяване на населението в близост до пожара”, съобщи дежурният в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации Анастас Ирибаджаков. Мястото на пожара се намира на километър от „Враждебна”, като вятърът е в обратната посока към магистралата.

Пожарът е локализиран и димът от него бързо се разсейва от вятъра. На мястото на пожара е регистрирано временно превишаване на допустимите норми на етиленов оксид и въглероден оксид. Екипът на министерството ще остане за да направи допълнителни замервания на въздуха в района.

Пожарът възникна на площадка с пластмасови отпадъци в столичния квартал "Враждебна" около 18.40 часа. Вследствие на огъня се е запалил и пункт за вторични суровини, където горят бали с хартия и пластмасови отпадъци. На мястото на инцидента са били изпратени четири противопожарни автомобила. В близост до пожара се намира и цех за пластмаса.