Борислав Генов (вляво) е новият директор на Института по отбрана
Борислав Генов (вляво) е новият директор на Института по отбрана / Снимка: Министерство на отбраната
Със заповед на министъра на отбраната полковник доц. д.н. Борислав Генов е назначен на длъжността директор на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, считано от 8 септември. Досегашният директор на института полк. д-р Димитър Кирков бе освободен от военна служба и от заеманата длъжност поради навършване на пределна възраст.

На кратка церемония днес от името на министъра на отбраната заместник-министър Пламен Йорданов благодари на полк. д-р Димитър Кирков за дългогодишната достойна и всеотдайна служба в редовете на Българската армия и пожела на новия директор здраве и успехи в работата.

От МО информират, че новият директор на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ доц. д.н. Борислав Генов е родом от Шумен, където през 1998 г. завършва и висшето си военно образование във Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана „Панайот Волов“. Впоследствие завършва и Военната академия „Г. С. Раковски“, както и Националния университет по отбраната във Вашингтон, САЩ. На военна служба е от 1998 г. като целият му досегашен професионален път е преминал в структури на въоръжените ни сили. Последната заемана от него длъжност е директор на дирекция в Института по отбрана.