FDrt%#yhg
FDrt%#yhg / DarikNews.bg
Соцлидерката Корнелия Нинова поиска отцепилите се от парламентарната група на червените и станали независими народни представители да напуснат парламента. Според нея те не представляват никого друг освен себе си и нямат място в Народното събрание.

Нинова иска местата им да бъдат попълнени от следващите в листата на БСП.

Вчера Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов обявиха, че напускат парламентарната група в знак на несъгласие с политиката на соцлидерката Корнелия Нинова.

Днес лидерката на БСП пък ги нападна, че действията им са продиктувани от това, че напусналите социалсти вече не са в ръковдството на БСП и не са станали членове на Националния съвет след конгреса през уикенда.

Нинова обяви и че след заседанието на групата вчера червените депутати са заявили, че няма никой друг да напуска групата.

"Очевидно е, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Докато бяха членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет, не виждаха ценностни различия в партията и стояха в нея. Сега, когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят. Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната", каза Нинова.