Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Председателят на БСП Корнелия Нинова призова премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да не прибързва с упреците, защото кампанията за местните избори не е започнала. На пресконференция в централата на партия тя коментира, че премиерът "изглежда много нервен и звучи много обречен за София днес. „По-спокойно, кампанията е още на старта, да си запази силите, защото пилците се броят наесен“, каза Нинова.

Нинова към Борисов: Цинизъм е хваленето с пътища на годишнината от катастрофата при Своге
 
"Струва ми се, че премиерът тича доста пред вятъра. Ние още не сме обявили кандидат за София, още не сме приели платформата си за София, а той вече ни определи като популисти, без да знае какво предлагаме, и като едни хора, които ще правят подла кампания в София, и защо всичко това - защото БСП не издига свой кандидат", коментира лидерът на БСП.
 
„Искам да припомня на Борисов, че тези думи сме ги чували и не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби катастрофално“, посочи тя.

ГЕРБ и СДС подписаха рамково политическо споразумение за местните избори (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
„Днес премиерът каза, че нямало нужда от никаква промяна, ние смятаме обратното - на първо време да се промени слоганът на управлението на София, който беше „Ремонт на ремонта и проверка на проверките“, каза лидерът на БСП. Според нея трябва да се промени и констатацията в специалния доклад на Европейската сметна палата, че България е с най-мръсния въздух и за 9 години в София не е направено почти нищо, за да се намали запрашаването, както родителите да не стоят по опашки за записване на децата в детски ясли и градини.
 
По-спокойно с упреците, кампанията не е започнала, гледайте си вашите дела, имате и вие да давате много отговори за управлението на общините, за отказа от някои знакови кметове на ГЕРБ, много отговори ще трябва да се дават и за досегашното управление“, каза Нинова и призова за една хубава, позитивна и аргументирана кампания.

Барометър България: ГЕРБ запазва стабилна преднина пред БСП
 
Относно призива на Борисов БСП да издигне свой кандидат за кмет в столицата, ако иска да води политическа битка, Нинова коментира, че това не е предизвикателство, а абсолютно неуместна намеса в работата на БСП.
 
Нямаме навика да слушаме препоръки, нареждания или каквото и да е от премиера Борисов, тези неща си ги решаваме вътре в партията. Нашата цел е ясна - най-широк фронт и обединение на всеки, който иска да промени модела на управление на общините и на държавата“, посочи Нинова.

Фандъкова тръгва с нови идеи и екип, ако се кандидатира за кмет
 
Попитана дали в София ще подкрепят или ще издигнат кандидат, лидерът на БСП каза: "Не изключвайте и едното, и другото. За това ще говорим на градската конференция".
 
Нинова съобщи, че на пленум на 3 септември Националният съвет на БСП ще одобри първите около 100 кандидати за кметове, издигнати от общинските структури.

Премиерът на обиколка: Похвали свършеното по строежа на магистрала „Европа” (ВИДЕО)
БТА