Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС, архив
Лидерът на БСП Корнелия Нинова показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на "Техноимпекс".

Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на "Техноимпекс".

"Не са подавани сигнали - лъжа номер 1, подаден е сигнал, подписан от КТ "Подкрепа", посочи Нинова. "Не са извършвани проверки - лъжа номер 2, извършвани са две такива плюс финансова ревизия", добави тя. Нинова показа документи от 1998 г., 1999 г. и 2001 г.

ГЕРБ цитират писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, чете се едно изречение от него, но не се показва целият документ, коментира лидерът на БСП и посочи, че се е сдобила с него.
Нинова отбеляза, че с това писмо главният прокурор казва, че сделката е отново проверена през юли 2017 г. и е потвърдено, че по преписката не са налице данни за извършени престъпления.

ГЕРБ
БГНЕС

Корнелия Нинова извърши много сериозен политически акт като лидер на социалистическата партия - реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред. Това коментира на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ. Той припомни, че социалистическата партия в продължение на десетилетия е твърдяла, че приватизацията е криминална. Или твърди вече, че не е криминална, или че единствената сделка, която не е криминална, е за "Техноимпекс", е заключението на Биков. Исканията за проверки за нас не са свидетелство колко и какви проверки са осъществени, не може веднага и конкретно да заявим, че не се касае за една единствена проверка - по сигнал на КТ"Подкрепа", коментира на свой ред твърдения на Корнелия Нинова председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов.
БТА