В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи нова порция критики към управляващите и засегна темата с обвиняемия бизнесмен Васил Божков и последните му публикации в социалните мрежи, които той прави от Дубай.

„В последните седмици сме заляти от записки, sms-и, джиратари, джиранти. Какво показва това? Правителството управлява не с видими решения на институциите, а с невидими записки", скочи от трибуната Нинова.

„Паралелната държава е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване и изсмуква силите ѝ“, каза още тя.

Според Нинова управлението на премиера Бойко Борисов е нанесло различни вреди на страната, но най-голямата сред тях е обезсилването на институциите.

„Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост. Няма смисъл просто да го краси. Ако е знаел и не е взел мерки, той е съучастник. Днес той трябва да отговаря, а не поредният му бушон“, обвини Нинова и поиска Борисов да поеме отговорност.

Тя не пропусна да разкритикува и мерките на управляващите за преодоляване на икономическите последици от разпространението на COVID-19, които определи като „работа на парче“ и следване на принципа „проба-грешка“.
БГНЕС