/ БГНЕС
Премиерът прехвърля отговорността за винетките на АПИ, категорична е лидерът на левицата
Бойко Борисов ни върна в Средновековието, упрекна лидерът на БСП Корнелия Нинова министър-председателя. Повод за това станаха думите му от днешното заседание на Министерски съвет, в което Борисов разпореди на шефа на АПИ Георги Терзийски да обиколи всички населени места около София и „като глашатай“ да информира жителите им, че няма да заплащат винетки, за да използват пътищата до там.

Вчера жители на Нови Искър излязоха на протест недоволни от факта, че трябва да плащат, за да използват Северната скоростна тангента и още някои от пътищата. Готовност за протест заявиха и от други населени места.

Борисов бесен за винетките: Защо ми правите номерца - да ми изкарвате хората на улицата за глупост?

„Вас ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов“, обърна се Нинова към протестиращите граждани, цитирайки решение на Министерски съвет, с което се определят списъците на пътищата за движението, по които ще се плаща винетка.

Тя припомни и думи на премиера Борисов от 12 януари 2019 г., с които той уверява, че няма да се плаща за винетка по Северната скоростна тангента. Същото потвърждава и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вижте списъка на Фандъкова къде в София ще се кара без винетка (КАРТА)

Нинова призова Борисов сам да тръгне по селата и да информира хората, както и да поеме отговорност от решението си, а не да я прехвърля на АПИ.

„Имаме и един апел към държавната администрация и конкретно към г-н Терзийски. Хора, имайте достойнство! Не може да ви викат, да ви мачкат, а вие да стоите мирно и да викате: „слушам“. Имайте смелост да му кажете в очите: „Това, което правим, го правим по ваше разпореждане, г-н Борисов“. Единственият начин да се промени това е Министерски съвет да се събере и да се промени решението, с което е определил тези населени места да плащат винетка“, категорична е Нинова.

Падат глобите за каращите без винетка по Северната тангента, към Панчарево и Банкя (ВИДЕО)

„Сега отново ще си измият ръцете с вас, поредния администратор, поредния директор на някоя агенция, за да бъде едноличният властелин целият в бяло“, каза още лидерът на Нинова.