/ БГНЕС
Лидерката на БСП Корнелия Нинова също реагира негативно на заявката на премиера за промени в основния закон и свикване на ВНС. Нинова реагира с пост в социалната мрежа, в който посочва, че "темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество".

Борисов взе решението: Време е за рестарт, ВНС и нова Конституция (ВИДЕО)

Тя отново иска оставката на Борисов, защото, по думите й, "той няма авторитет да направи сериозна реформа". "Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й", смята Нинова.
 
 

Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й Темата за свикване на...

Публикувахте от Корнелия Нинова в Петък, 14 август 2020 г.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", завършва коментарът й.

ВМРО предлага 6 неща за промяна в Конституцията

Никъде обаче председателката на БСП не напомня, че принципната позиция на социалистите, затвърждавана на не един и два партийна форума, от години наред до сега винаги е била против свикване на Велико народно събрание и против нова Конституция.

Именно това настояха да гласуват за пореден път на пленум и 100 членове на Националния съвет на БСП в писмо до партийното ръководство, притеснени от гласовете за промяна на Конституцията и ВНС, които се чуха на протестите.