„Не подписахме вота на недоверие, защото имаме други аргументи”, добави още тя
В момента имаме правителство на малцинството. Откакто малкият коалиционен партньор, който освен да създава хаос в управлението, не прави нищо друго, се разпадна и „Атака” не е част от това управляващо мнозинство нещата изглеждат драматично. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA Нигяр Джафер от ДПС по повод предстоящия вот на недоверие. 

Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота на недоверие. Нашите колеги, специалисти в областта, ще изложат мотивите на ДПС вътре в пленарната зала. Не подписахме искането за вот на недоверие. Като опозиция и политическа сила сме разписали много ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, трябва да бъдат акцент.
Не подписахме, защото имаме други аргументи, които ще изложим в залата. В една част те се покриват с мотивите на БСП, но в друга – не”, каза още Джафер. 

Мантрата, че не трябва да се прави нищо, за да се разклаща стабилността на това управление, на властта доведе до разпад на цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да осигурим спокойствие на това  правителство да не се извършват жизненоважни реформи. Отричането от реформи, страхът от непопулярни мерки, непредприемането на нищо, доведе до ситуацията, на която днес сме свидетели. Не само в сектор водоснабдяване, но и в екологичния сектор и управлението на отпадъци. Здравеопазването е такъв типичен пример”, добави Джафер. 

Джафер: Абсолютен провал в здравеопазването и комуникационен проблем между НЗОК и МЗ

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал. Поредният скандал само доказва, че страхът от това как ще се предприемат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, обясни депутатът от ДПС.

На въпрос дали ДПС би участвало в съвместно управление с БСП д-р Нигяр Джафер обясни, че принципа на Движението не е непременно „стани, за да седна”. „Ние говорим от доста време, че бихме искали страната да се управлява с програма за догонващо развитие и да има обединение около ясни приоритети”, обясни Джафер. 

Повече по темата вижте във видеото.