Румен Радев с новия нидерландски посланик
Румен Радев с новия нидерландски посланик / Снимка: Посолство на Нидерландия
Симон ван дер Бург е новият посланик на Нидерландия в България. Днес той връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

Посланик Симон ван дер Бург завършва университета Еразъм в Ротердам, където защитава магистърска степен по Бизнес администрация. Дипломатическата му кариера започва през 1993-та и в годините след това заема различни позиции в Министерството на външните работи, Постоянното представителство на Нидерландия към Европейския съюз в Брюксел и Посолството на Нидерландия в Москва.
 

Симон ван дер Бург връчи акредативните си писма на държавния глава
Снимка: Посолство на Нидерландия



В периода 2004 – 2007 година, г-н Ван дер Бург ръководи Департамента по Публична дипломация и медии към посолството на Нидерландия във Вашингтон, а между 2007-ма и 2009-та година е Заместник-директор Външни връзки във Fortis Bank, Брюксел.

В продължение на две години, 2010-2011, той е Началник на Департамента за Източна Европа и Централна Азия в Министерството на външните работи, а през 2012 г. е цивилен представител на Нидерландия в полицейската тренировъчна мисия в Кундуз, Афганистан.

От 2013 г. до 2017 г. година Симон ван дер Бург е Генерален консул в Хо Ши Мин, Виетнам.

През последните четири години, преди да пристигне в България, той служи като Церемониалмайстор на Н.В. Крал Вилем-Александър Нидерландски, информират от посолството на Нидерландия.