/ БГНЕС
От партията са категорични, че няма законово основание Темида да им откаже заради името
Общо 3 700 подписа внесоха представителите на „Няма такава държава“ в Софийски градски съд заедно с необходимите документи за съдебна регистрация на партията. Новата политическа сила, основана от екипа на Слави Трифонов, проведе учредително събрание на 5 октомври и по закон е длъжна да се регистрира пред Темида до 3 месеца след това. Сега съдът има на разположение 1 месец, за да насрочи заседание и да разгледа молбата, а после 2 седмици - да вземе решение. 

Слави Трифонов учреди партията си за 15 минути (СНИМКИ)

БГНЕС


Сценаристът Тошко Йорданов разсея всички слухове около възможността съдът да откаже регистрацията заради името на формацията. „Ако си направите труда да прочетете закона, ще видите, че няма нужда от "план Б". Ние спазваме закона. Няма никъде законово изискване за името на партията“, заяви той пред журналистите.

Слави Трифонов даде интервю на сценаристите си за новото си шоу

Йорданов не коментира дали новата формация ще има общи политически планове с Мая Манолова, тъй като тя бе първият гост в стартиралата вчера „7/8 ТВ“.

„Мая Манолова е втора на балотажа в София. Знаете какви са резултатите и колко е малка разликата“, обясни Тошко Йорданов и продължи: „Победителят на тези избори и хората му, не знам дали забелязахте, но бяха по всички национални телевизии“.

БГНЕС


На въпрос на журналисти за кои избори ще се готви партията, той отговори с друг въпрос: „Според вас, кои са първите избори“, визирайки тези за парламент през 2021 година. 

БГНЕС

БГНЕС