Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които бяха хванати на шумно парти в хостел в центъра на София този уикенд. Екипи на СДВР и на Столичната здравна инспекция са направили 16 проверки на обекти, които работят против правилата през почивните дни. Съставени са 2 акта. При част от проверките се е наложило да се намеси и полиция.

Една от тях е била по сигнал на граждани за струпване на хора и хвърляне на предмети от хостел на булевард "Христо Ботев". На място били установени 14 души, 11 от които непълнолетни. Здравният министър потвърди, че синът на президента Румен Радев е бил сред присъстващите.

„Повече не мога да ви кажа, имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването, все пак ние не провеждаме разследване, това е в компетенциите на МВР”, заяви министър Ангелов.

Той обясни, че има информация за всички нередни случаи. „Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ”, каза Ангелов.

Източник: NOVA