/ DarikNews.bg
Извънредното положение и драматичното предупреждение на шефа на кризисния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски, че ще загубим човешки животи, не успя да трогне голяма част от сънародниците ни.

След сравнително пустите улици в неделя стана ясно, че не самодисциплината, а дъждът ни е оставил по домовете.

Слънчевото време днес отново извади на показ глупостта на българина, който е чул, че симптомите на коронавируса били "температура и кашляне", но предпочита да го обсъжда с бира в ръка пред кварталното магазинче за цигари и алкохол. И при затворени кафенета нежелаещите да си останат под всенародна карантина се струпаха на мохабет при тотална социализация, вместо обратното. Отпадането на "синята" и "зелената зона" за паркиране пък подпомогна плъпването на маси от хора в центъра на града. Същата бе ситуацията и в другите квартали на София.
 

Слатина карантина
DarikNews.bg

Слатина карантина
DarikNews.bg


Бърз преход из централната част на жк "Слатина" доказа, че българинът е твърдоглав и не обича да се вслушва в съвети, нито да изпълнява нареждания. Деца играят на тенис на маса по площадките, столичани разхождат кучетата си, семейство води детето си на разходка, а пред офис "за бързи пари" се вие опашка на отстояние "врат до врат".
 

Слатина карантина
DarikNews.bg

Слатина карантина
DarikNews.bg

Слатина карантина
DarikNews.bg


Не липсват и желаещи да ритат топката в училищните дворове. И задължително по тротоарите едва кретат и най-застрашените - пенсионерите, с по две торби в ръце и без маска и ръкавици.

Милата, слатинска картинка нямаше да е съвършена, ако не се беше сдобила и с чифт използвани силиконови ръкавици, захвърлени на тротоара ведно с бацила. А след цялата пролетна гмеж насред карантина и извънредно положение май е време да завали. И ако може, да се лее цяла неделя.

Слатина карантина
DarikNews.bg