/ БГНЕС
Засилен трафик по пътищата в цялата страна заради топлото време и уикенда. Стигна се до пътни инциденти с пострадали. Гранична полиция предупреди и за повече пътуващи към Гърция и натоварване на българо-гръцката граница.
 
Сериозни колони станаха след Чирпан заради катастрофа с тир. Причината за инцидента е, че шофьорът на тира е заспал зад волана. Задръствания има и около 15 км на магистралата в посока "Пловдив", посочва NOVA.
 
Верижна катастрофа между три автомобила запуши стария път Бургас - Айтос, като една от колите е излетяла в канавката, съобщиха от полицията. Пострадали са двама души - мъж и жена, пътували в единия автомобил. При пристигането на медицинския екип те са били контактни, оплакали са се от болки в областта на гръдния кош и гърдите. Откарани са в бургаска болница. Причините за инцидента също все още не са изяснени.

Тежка катастрофа е станала и на слизане от магистрала „Хемус“ в района на стрелките за Варна и Русе след Ябланица, движението в участъка е затруднено, съобщи „Фокус“. По първоначална информация челно са се ударили лека кола и полицейски автомобил. На мястото на инцидента има екипи на Спешна помощ, пожарна и полиция. Водачите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. В района вече има образувано задръстване от разклона за Ябланица.

Движението по „Струма” и Е-79 е натоварено.

На „Кулата” тази сутрин имаше опашка от над 1 км от изчакващи автомобили. Преди обед обаче тя се стопи. Трафикът на ГКПП "Маказа" е интензивен на изход за леки автомобили, по данни към 12:00 ч. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Преминаването през всички останали български гранични контролно-пропускателни пунктове се осъществява нормално.
nova.bg, БГНЕС, Фокус