/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 24 октомври, сряда
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Временни увеличения на облачността ще има над Северна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Вечерта от запад ще започне бързо да се повишава.
 
В сряда значително ще се усили северозападният вятър. По-късно през деня с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Значителни валежи не се очакват.

След застудяването се задава нова топла вълна

Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса. През нощта срещу четвъртък от северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязко застудяване в отделни райони на Предбалкана е възможно да прехвърчи сняг.
 
По планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 м - сняг, но до вечерта с очакваното рязко застудяване сняг ще превали и в ниските планински части.

Първи сняг на Мусала (СНИМКИ)

Ще духа бурен, по върховете временно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12 градуса, на 2000 м - около 3 градуса, но след пладне рязко ще застудява.
 
Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Преди обяд ще духа до умерен запад-югозападен вятър. След обяд значително ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по преминаването на студения атмосферен фронт, на места ще превали слаб дъжд. Максимални температури на въздуха и на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
13 кътчета, където есента е приказно красива (СНИМКИ)

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Първия ден все още ще е ветровито и доста хладно, с минимални температури между 1 и 6 градуса и максимални - между 9 и 14 градуса. Втория ден северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад. Ще започне бързо затопляне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg