Мюфтийството няма право на имотни претенции според карловския кмет
Мюфтийството няма право на имотни претенции според карловския кмет / снимка: DarikNews.bg, Ваня Трингова
Елена Ваташка
69603
Елена Ваташка
  • Елена Ваташка

Мюфтийството няма право на имотни претенции, смята карловският кмет Емил Кабаиванов. Какви точно се явяват представителите на Главно мюфтийство - потомци на турските завоеватели ли? И как 130 години след освобождението на България те имат претенции към земята ни? Тези въпроси зададе пред Дарик Кабаиванов, който днес инициира кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени възможни промени в закона за вероизповеданията.

Карловският кмет уточни, че е задавал нееднократно въпросите към Главно мюфтийство, но до момента отговори липсват и за съжаление няма диалог с представителите на религиозната общност.

На 7 и 14 февруари се очакват масови протести пред съдебната палата в Пловдив. На тези дати са насрочени делата, заведени от мюфтийството за възстановяване на собствеността на имоти на територията на Пловдив и Карлово.

Категорично в защита на каузата за запазване на българските имоти се обявиха футболни фенове от цялата страна. Освен големите агитки на Ботев и Локомотив Пловдив, както и тези на Берове, Левски и ЦСКА, на протестите се очакват и фенове от други по-малки отбори от цялата страна.

Никой не може да ни обвини в политически игри, защото сред феновете от различните отбори има привърженици на всякакви партии. Това заяви в интервю за Дарик председателят на сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка.

Други новини от Пловдив