/ ThinkStock/Getty Images
Сутринта на места в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има условия за мъгла или ниска облачност, които ще се задържат до около обяд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за октомври и ще се задържи без съществена промяна.

Преди обяд на отделни места ще има условия за мъгла или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят.

След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 20-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде предимно значителна. През първия ден на отделни места, главно в Южна България, а през втория – на повече места, главно в югоизточната половина от страната, ще има превалявания от дъжд, с повишена вероятност в крайните югоизточни райони за по-съществени количества. Дневните температури ще започнат да се понижават, сутрешните слабо ще се повишат. В петък вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили, с него понижението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максимални - между 14° и 19°.