/ МВР
До 12 август започва специализирана полицейска операция с три основни акценти - мотори, основните пътни артерии към Черноморието, както и срещу агресивни шофьори, които притесняват останалите участници по пътищата. Това каза инспектор Петър Соколов от „Пътна полиция“ по време на брифинг.

"Към момента пътно-транспортната обстановка в страната е спокойна. За изминалото денонощие имаме възникнали 16 тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал участник и 21 ранени. Имаме едно тежко пътно-транспортно произшествия в района на Ришкия проход, на територията на Областна дирекция Бургас, където в момента тече оглед на произшествието. Пътят в участъка е затворен и има обходен маршрут. С цел подобряване на пътно-транспортната обстановка от отдел „Пътна полиция“ от Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация и от днешна дата до 12 август започва специализирана полицейска операция, която е с три основни акцента", каза той.

Катастрофа с мотоциклет затруднява движението на пътя Дряново-Габрово

"Продължаваме и засилваме контрола на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства, с цел недопускане на пътни инциденти с тях. Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и основната пътна артерия първи и втори клас посока от вътрешността на страната към черноморските курорти. В тази насока са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участници в пътната мрежа, както по местата, където имаме най-много нарушения на скоростните режими. Провеждане на денонощна операция от петък на територията на черноморските курорти за недопускане на употреба на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, окито са употребили алкохол и наркотични вещества. Както и изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и водачи с агресивно поведение", обясни инспектор Соколов.

Той увери, че там, където пътната мрежа позволява обходни маршрути при потенциални блокади от страна на протестиращи, тогава полицията ще направи необходимата организация.