Митничари на Малко Търново откриха 4 кг хероин, скрит в автомобил
Митничари на Малко Търново откриха 4 кг хероин, скрит в автомобил / снимка: Impact Press Group, архив

4 кг хероин в тайници на лек автомобил „Мерцедес” с българска регистрация разкриха и задържаха митнически служители на пункт Малко Търново.

Автомобил, пътувал от Турция за България, пристигнал на граничния митнически пункт след полунощ. При извършената проверка инспектори откриват три тайника по купето и под седалките на мерцедеса, от които са извадени пакетите с общо 3,958 кг кафеникаво прахообразно вещество. При извършения на място полеви наркотест веществото реагира на хероин. По първоначални оценки стойността на наркотика е над 300 000 лева, съобщиха от Агенция „Митници”.

Задържани са шофьорът на автомобила и неговият спътник, и двамата са български граждани (на 23 и на 36-годишна възраст). По случая е образувано досъдебно производство. По искане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Бургас съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” на двамата мъже, каза Иванова.

Това е трети случай от началото на годината на открит хероин на митническия пункт Малко Търново. Общото количество на конфискувания хероин е над 36 кг.