Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи своя екип
Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи своя екип / снимка: БГНЕС

Екипът, с който ще работя, е мой избор и ще нося отговорност за него, заяви служебният военен министър Тодор Тагарев на брифинг в Министерство на отбраната, след като представи новото ръководство на министерството.

Тагарев ще има двама заместник-министри - Ася Давидова, дипломат от кариерата, била е вторият ни представител в НАТО и Антон Лазаров, полковник от резерва, специалист по въпросите на планирането на отбраната, също работил в централата на НАТО, предава БГНЕС.

Ръководител на политическия кабинет ще бъде Росен Иванов, досега юристконсулт на Института по отбраната, а директор на дирекция "Информация и връзки с обществеността" ще бъде журналистът Григорий Недялков. Постоянен секретар на отбраната ще бъде Добромир Тотев, досега директор на дирекция в МО.

Новият министър заяви за екипа си, че това са хора, които са доказани експерти и професионалисти и могат да влязат в новите си задължения в движение. Тагарев ги нарече честни, отговорни, които ще работят в интерес на страната и на армията.

Военният министър обяви създаването на Обществен съвет по отбранителната политика и онлайн платформа за диалог с гражданите. Тодор Тагарев обяви и приоритетите на министерството за периода на работа на екипа. Това са осигуряване на стабилност и устойчивост в управлението на отбранителния сектор, открит диалог с организациите, активни по въпросите на отбранителната политика, задълбочено сътрудничество и взаимодействие със съюзниците и организациите от националния сектор за сигурност.