Министерски съвет дава 3 млн. лв. за самолетни билети и хотели
Министерски съвет дава 3 млн. лв. за самолетни билети и хотели / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министерски съвет обяви обществена поръчка на стойност 3 млн. лв. за самолетни билети, хотели в София и чужбина, превоз на пътници и багаж, конференции и ресторанти за три години.

В поръчката на властта става ясно, че тя е за осигуряване на самолетни билети за страната и чужбина за превоз на пътници и багаж, хотелски настанявания в чужбина, хотелски настанявания в София и страната на външни за администрацията на Министерския съвет лица (включително чуждестранни лица), когато разходите са за сметка на бюджета на МС, хотелски настанявания в страната за групови мероприятия, конферентни и ресторантьорски услуги в София и страната.

Изискванията към изпълнението на поръчката по отношение на осигуряване на самолетните билети за превоз на пътници и багаж включват възможност и готовност за покриване на всички заявявани от възложителя дестинации навсякъде в чужбина и страната.

Основните дестинации, по които се извършват пътувания на МС и на служителите от неговата администрация, са Брюксел, Виена, Люксембург, Валета, Талин, Москва, Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Лисабон, Мадрид, Стокхолм, Копенхаген, Амстердам, Берлин, Берн, Будапеща, Краков, Букурещ, Прага, Братислава, Истанбул, Токио, Пекин и други. Посоченият списък в поръчката, обаче бил само примерен и не ангажирал възложителят със закупуване на самолетни билети по изброените дестинации, нито ограничавал последния да купува такива билети само в рамките на изброените дестинации.

Публикуваната на 10 юли обществена поръчка е във връзка с проекти, или програма, финансирана с бюджетни средства и средства по Оперативна програма „Добро управление”, става ясно още в заявлението за участие. Срокът за кандидатстване по нея е до 8 август 2015 г.