/ Thinkstock/Getty Images
Медиците, работещи в Многопрофилната болница в Ловеч, са получили възнагражденията си за периода 1 февруари - 30 април. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.
 
Намериха се пари за заплати в ловешката болница

Днес предстои зареждане на болничната аптека на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" с лекарства и консумативи на стойност 15 000 лв. Разплатени са 17 000 лв. за просрочени вземания по трудови договори на напуснали служители на ловешката болница.

Частично са погасени просрочени дългове към кредитори и доставчици на услуги, възлизащи на няколко хиляди лева, с което настоящото ръководство на лечебното заведение показва воля за възстановяване на добрите взаимоотношения с контрагентите.

Съветници искат спешна промяна в мениджърския екип на ловешката болница

Д-р Васев информира, че продължават разговорите за разсрочване на стари вземания, като добрата новина е, че от вчера, всички запори са вдигнати.

През следващата седмица ще бъде подписан договор за отпускане на кредит между болницата в Ловеч и столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Преведени са и 6000 лв. към МБАЛ-Троян, като средствата са дължими за медикаменти и консумативи.