В сутрешните часове на отделни места в Източна България и по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгла, съобщават от НИМХ.

iStock/Getty Images

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от запад-югозапад. Ще е топло. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и до края на деня ще е близко до средното за месеца.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-15 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

iStock/Getty Images

В петък облачността, висока и средна, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Все още ще е топло, с дневни температури на места до 18-20 градуса. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и с него бързо ще нахлува студен въздух. В събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, в планините над 1100-1200 м - от сняг. С продължаващото застудяване, вече от североизток, и в Североизточна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА