„Ако има краен срок на извънредното положение, може би ще се налага да се събираме отново и да го отменяме“, каза лидерът на ВОЛЯ
Това да поискаме безсрочно удължаване на извънредното полежение беше прагматичното решение. Слагането на срок, например до 13-ти април, означава, че ако всичко беше свършило утре, то ние трябваше да се събираме да го отменяме. Безсрочността дава една гъвкавост, когато се наложи, то веднага да бъде прекратено“ Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки за „Събуди се“ по NOVA.

„Какво променя фактът дали е 28-ти или 30-ти април? Това е само едно приказване и една щуротия. Ние на практика може да се събираме всеки ден в парламента и да го увеличаваме с един ден“, посочи още той.

Запитан дали подкрепя замразяването на депутатските заплати и партийните субсидии, той коментира: „Замразяването на заплатите и субсидиите на тези високи нива е лицеремие спрямо българския народ и затова вчера дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на нивото на минималната работна заплата, предложихме дори да е на нивото и на минималната пенсия“. И допълни: „Целта ни е депутатите да слязат до нивото на хората и да видят как те живеят с тези доходи“.

„Пробата ми за коронавирус е отрицателна, слава Богу, защото около мен има деца, а на 27-ми декември ми се роди и второ внуче. Старая се да пазя себе си, семейството си и всички, с които контактувам“, каза още Марешки.